Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2013. július 17., szerda

Szakítás után

Szakítás után minden változik. A szebb napok még szebbnek tűnnek, a csókok és ölelések helyén plüssmaci fekszik mozdulatlanul és hagyja, hogy addig szorítsuk amíg erőnkből telik. 
Legtöbben a szakítást csalódásként éljük meg és ebből következik a "Nem kell senki, mindenki hagyjon békén!" szindróma. Még azokat is képesek vagyunk ilyenkor ellökni magunktól, akik csak megvigasztalni és szeretni akarnak. 
Azért csalódunk, mert ez a valaki, nem volt képes vagy nem volt hajlandó teljesíteni az álmainkat? Ráraktunk egy hatalmas terhet, és mosolyogva néztük végig, mint küszködik. Nem a párunk dolga boldoggá tenni, és küzdeni az álmainkért! Ez mindenkinek egyéni dolga! Sosem élhetjük más életét. 
Az ember társas lény. Egyedül csak a maga világában teljes, de ha valaki más világával együtt teljesedik ki az maga a csoda. De a párunk sosem teremtő és befogadó egyszerre. 
Vannak akik magukban keresik a hibát és ebbe egészen belebetegednek. "Mit rontottam el? A másik lány szebb és vékonyabb! Valami baj van velem?"  Az önbizalom hiányos szomorú emberek nem ragyognak. Amíg nem változtatnak a kisugárzásukon nem lesz békés boldog párkapcsolatuk. 
Miután vége lett a másfél éves kapcsolatomnak azzal az emberrel, akivel az egész életemet el tudtam képzelni, azt mondták, hogy egy szakítás olyan, mintha az illető meghalt volna. Időt kell hagynunk magunknak. Gyászoljuk meg a kapcsolatot. 
A szent könyv (JI-KING)  így szól: 
"Valami felbomlik benned-körülötted. Nem a te hibád.-ez a törvény. Lehet, hogy egy ideig jó volt, de lejárt az ideje. Mi a teendő? Hagyni kell! Ami túlhaladott, az se nem szép, se nem hasznos, se nem jó már. Azt hagyni kell elmúlni. Egy régi struktúra lebomlik azért, hogy helyet adjon az újnak. Hagyd, hogy ez a folyamat magától megtörténjen. Ne tégy se érte, se ellene semmit. Fejtsd le a helyzetről a látszatok "héját", tépd le magadról a régi, túlélt jelmezt. Nemcsak környezeted- te is változol! Benned is meghal s újjászületik valaki, aki nem óhajtja már a régi szerepet játszani. 
A múlton nem rágódni kell, hanem le kell zárni. "
Tehát sírhatunk, degeszre zabálhatjuk magunkat, sorozatok boldog mesevilágába menekülhetünk, éjszakánként szoríthatjuk plüssállatkáinkat, leihatjuk magunkat...mindeközben mindenkit, aki jó hozzánk ellökve magunktól könyöröghetünk egy kis figyelemért és szeretetért. 
Keresd a jót! Mit tanultál a kapcsolatból? S a tapasztalat tudása által legyél több, bölcsebb, kissé megfontoltabb. De ne hagyd magad elveszni sötét kis világban. Rakj rendet magadban. Most kezdődik az Élet! Kitartás Barátaim! A reménynek mindig van eredménye, még ha időbe is telik!