Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2013. október 6., vasárnap

Mi figyel kit, ki figyel mit? KI FIGYEL KIT??

Míg a kamerák megfigyelnek a csodavilágnak berendezett bevásárló központok polcai közt, eltűnődtem, vajon ez lehet e a Mennyország?. Mindent félkész állapotban, műanyagba zárva, gyűjthető matricával ajándékba megkaphatok. 
Mostantól a boltba se kell elmennem. Nyugodtan nézhetem tovább a tv-t. Elég, ha interneten megrendelem mit is szeretnék majd a tányéromra tenni, és valami jól fizetett rabszolga házhoz hozza nekem egy műanyag zacskóban. Hisz már Talma is így csinálja. 
S még van pofánk panaszkodni?! Olyan csodálatos világban élünk, ahol pénz többet ér az emberi kapcsolatoknál. Mostantól nem kell köszönnünk sem eltűrnünk a szegény pénztáros savanyú ábrázatát. 
Amíg a barátaim a telefonjaikat nyomkodják, elgondolkodom, hogy a kamerákon kívül ki figyel még rám? 

Ha kiírnám facebook-ra, biztos több értelmet nyernének az érzéseim, vagy gondolataim. Valaki biztosan elolvassa. Viszont, ha nem lenne facebook, nem lennének sem érzéseim se gondolataim. Nem írna senki rám, hogy "Szia! Mizujs?". Nem hívnának fel, mert sok a hívásadó. Vagy arról már mindenki megfeledkezett? Írna e valaki egy levelet, olyan borítékos fajtát amin bélyeg van? 
Ez csak egy gondolatmenet. Mégis számomra elég valóságos. Egyúttal meg is halhatunk, úgyis fontosabb mindenkinek, hogy szintet lépjen a candy crash-ben, vagy lényegtelen dolgokról fecsegjen, másokat megalázzon, másokon röhögjön. 
Valami kezd eltűnni. Ez csak engem zavar?