Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2012. december 21., péntek

18 éves lettem.



Tizennyolc éves lettem. Ez is csak egy szám, mint az összes többi. Nekem a világot jelenti. Kislányként…., mikor minden nap megalázva tértem haza a kisvárosi iskolából. Hosszú évekig csak a Magány volt a barátom, mert ezt érdemlik a különcök, a falusiak. Valahogy engem nem érdekelt milyen márkájú cipő van a lábamon, nem volt fontos, hogy a büfében édességet tudjak venni. Édesanyám kemény asszony. Maximalista s belőlem is azt nevelt. Hajnalba kelt, hogy szendvicset csináljon nekem minden reggel, és azt mennyei teát öntötte a kulacsomba. Olyat, még az Istenek sem ittak soha. Aztán elment dolgozni, estefele, mikor hazaért takarított, megfőzte a vacsorát, mesét olvasott három gyerekének, aztán elpakolt utánuk. Minden nap így kezdődött, és mindennap be is vitte a vacsorát férjének, aki a Tv elé tért megpihenni kemény fizikai munka után. Elégedett voltam ezzel az élettel. De ez az undorító közeg sorokba akart kényszeríteni…  S bizony volt, amikor nem tudtam ellenállni. És nekem is lett drága converse pulcsim. Nem hordtam sokat. Legtöbb esetben, mivel egyébként is akaratos és elszánt kislány voltam, ellent tudtam állni. Tűrtem több, mint hat évig. A szüleim arra tanítottak, hogy nem szabad verekedni. Sokáig nem ütöttem vissza.
Apám meglett ember, kinek apja maga is, olyan volt egykor, mint a füst. Jót nem adott, néha fojtott, és sötétségbe tartotta a szeretetre éhes lelket. S, hogy apám nem kapta meg azt mire vágyott, nekem sem tudta megadni. Emlékszem minden egyes szavára. Hányszor ordította, hogy kövér disznó vagyok, meg semmirekellő. Ezt a szó „semmirekellő”, már tíz évesen azzal azonosítottam, hogy kárnak élek. Anyám azt, hitte hülyéskedek, mikor vöröslő csíkokat látott a csuklómon. Csináltam. Kezdetben, nem értettem, csak lestem a nagyoktól. Aztán már élveztem. S volt, mikor komolyan gondoltam.
Így teltek az évek a fejem felett. Kívülállóként, a nagyok közt leltem meg a helyem. Emiatt csak még jobban kiközösítettek, de már nem érdekelt. Nem tudom, pontosan hány éjszakát sírtam át azért, hogy tizennégy éves legyek, hogy komolyabban vegyenek, s ne csak egy szaros gyereket lássanak bennem, aki semmit sem tud az életről. Tizennégy éves koromban sem változott semmi, se tizenhat évesen. És most? Most félek. Nem a változástól, hanem attól az érzéstől, ami végigkísérte az életem. Hogy nem fogom megélni a felnőttkort. 2012. december 19.-én betöltöttem a tizennyolcat. A világvégét pedig mára 2012. december 21.-ére jósolták. Nem magam miatt aggódok. Mindent megkaptam az élettől, amit csak kaphattam. Boldog, elégedett életem volt, még ha az élet olykor meg is gyötört.
Mindennél jobban szeretem a családom. És félek, hogy nem tudom őket megvédeni.
Ott ültek, majdnem mindenki, a pin-pong asztalra terített pompázatos vacsora mellett. Csicsás finom ételek és finom bor vett körül. A szalvétán télapó és egy hóember szánkózott. Torta is volt, nagy habos, tele gyümölccsel, amit szeretek. Engem ünnepeltek. Körbenéztem, és próbáltam megjegyezni a pillanatot, hogy itt vannak velem és együtt örülünk. Mert úgy megijedtem, hogy nem lesz több ilyen.  Azt, hitték a meghatottságtól sírok. Kicsit attól is…, de legfőképp az érzések miatt. Remélem, tudják, hogy szeretem őket.
Voltam harcos, harcoltam, minden ellen, amit rossznak éreztem. Voltam gyenge, eltiport kis virág. Volt, hogy összeomlottam. S volt, hogy egy halál után „születtem újjá”. Mikor legjobb barátom meghalt….és újra a Halállal cimboráltam. Sokszor kerestem értelmét az életnek. Mi végre teremtettem, mi a sorsom, miért vagyok a Földön, ebben a családban. Türelmetlen is voltam, mindenakaró. Aztán megértettem. Hogy az életem nem az enyém, hanem mindenkié. Mindenkiért kell élnem, nem magamért. És, hogy a miértre a válasz a szeretet.
A szeretet a legnagyobb erő, az a fajta tiszta fény, ami megvéd a társadalom és a kapzsiság mocskától, ami nem enged teret az Egómnak.
Tizennyolc éves vagyok. Köszönök mindent. Hálás vagyok. Megtaláltam az utam, megnyugodtam. Már nem számít, miért bántanak…, mert ők csak bábok. A társadalom, az egójuk, a pénz bábjai. Elveszett csodák.
Tudom, mit kell tennem. Adj erőt, hozzá Uram, hogy kíméletesen tudjak élni, és ne engedd, hogy az Egóm hatalmába kerítsen. Mind emberek vagyunk. Ezen a lecsupaszított szinten, mindenki egyenlő, s Én mindenkit szeretek. Csak ezt tudom adni. S, ha majd az emberiség elméje ledobja rabláncait, visszatérnek igazi valójukhoz, s az ember szó nem a pusztítást fogja jelenteni…. Akkor mindenki megérti, az élet az a csoda, ami csak kölcsönben a Tiéd, s, ha Te mégis másnak adtad…Isten vagy.