Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2013. január 28., hétfő

Szeretetéhség



Tudom, hogy Mi sosem leszünk olyan pár, akik kikiáltanák legszívesebben a világba, hogy mindenki tudja, hogy szeretjük egymást. Nem fogunk összeforrni, mint tűz és az acél. Nem fogunk harsogni, sem örömtáncot lejteni. Nem lesznek vallomások, amikben eltudnék merülni, mint az eper a csoki likőrben. Csupán onnan tudhatom, hogy szeret, hogy még nem hagyott faképnél.  Nem tudom, hogy minden egyes porcikája, a lelkében minden egyes dallam értem sóvárog e. Nem tudom, hogy Én vagyok e számára a legszebb, vagy csak egy töredéke is annak. Én udvarolok és csinosítom ki szívében rejlő aprócska szobát szép szavakkal, apró csókokkal. Főképp, ha betekintést nyerhetek ebbe a szobába, mert sokszor bizony, zárt ajtót találok csupán.

Úgy vágyom egy kis kedvességre. Tettei olyan érzéssel töltenek el, mint ha szívem lereszelné éles pengéken, és csak dörzsöli, nyesi, szaggatja. Ez a tett a semlegesség. Közöny. És ez fáj neki is. Tudom, mert mondta, hogy nagyon bántja, hogy nem tudja kifejezni érzéseit.

Én meg azon mélázom, ha igazak lennének a szavai, ha tényleg úgy érez, ahogy már egyszer megvallotta, akkor már rég megtalálta volna a módját, hogy kifejezze versben, dalban, egy kedves sms-ben, vagy csak nem annyit mondd, amikor leteszi a telefont, hogy „Hali”. Vagy küldd egy idézetet, más szavaival kápráztat el. Vagy csak megölel, és arra kér, hogy maradjak mindig mellette, mert nélkülem megszűnne létezni…

Mi sosem leszünk ilyenek. Máshol kell kiutat találnom vágyaim csillapítására, még, ha ebbe egészen bele is betegszem. Nekem nem járnak efféle örömök. S így egészen olyan, mintha csak egy látomásba lennék szerelmes, egy bálványba, melynek szüntelenül hódolok, de Ő maga sosem mosolyog rám, nem is szól. Csendben tűri, hogy szeressék, miközben halálosan gyűlöli önmagát. Hogy tudna bármit is adni nekem? A gaz úgy elburjánzott benne, és ami rosszabb, meg van róla győződve, hogy ott nem nyílik virág, és ki írhatatlan a férgekkel teli gyom. „Nem érdemellek meg!” – szajkózza egyre, mint valami imát.

Türelmes vagyok. Egészen kezdek megerősödni. Próbálok úgy tenni, mint Ő. Elfogadom azt, ami van, és nem teszek semmit. Hagyom, hogy egészen elporlasszon, hogy aztán saját erőmből, új erőre kapjak, és újra ragyoghassak. Nem tudom, meddig játszhatom ezt, meddig lesz erőm az utolsó lélegzet vételhez és az legelsőhöz újra.
Bár tudnád, hogy nélküled Senki vagyok. És ami fáj, hogy veled is annak érzem magam. Hiába vagyok. A reménynek mindig van eredménye, még, ha időbe is telik. Ez tartja bennem a lelket. S még sem akarom, hogy megváltozz! Valahol tetszik ez a fajta fájdalom. Mert a fájdalom érzet azt jelenti, hogy élsz. Józanul tart, és nem engedi, hogy rózsaszín köd elvegye az eszem. Sokan azt mondanák ez már nem is szerelem, inkább csak közös szenvedés. A remény, a remény mindig ott lesz…, s, ha egy percet is kapok önszántából, Én leszek a világ legboldogabb embere. Tudom, hogy érdemes érte küzdenem. Gyengeség volna most feladni.