Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2009. november 27., péntek

A NAGY hatás



Minden ember, hatással van egy másik emberre. És aki a legnagyobb hatással van, azokat tisztelik legjobban, azokat szeretik. Lehet ez a személy egy öreg bácsika, akit csak egy kis falu közössége ismer. Mégis tapasztalatai, és gondolatai útmutatóként szolgál minden lakosnak.
Az én életemre nem egy öreg bácsika, hanem személyesen Steiner Kristóf volt hatással. Kissé bánom, hogy túl komolyra sikeredett a találka, és így utólag annyi kérdésem lenne még...
A könyvet két nap alatt kiolvastam. Sokszor van a kezemben, ha kérdések merülnek fel bennem. Egyetlen problémám, hogy mindenki kölcsön szeretné kérni. Kincsként óvom a dedikált könyvet, nemhogy még kölcsön is adjam. A mamám befog sértődni, de neki sem fogom kölcsönadni. Balesetek mindig történhetnek..., tehát inkább megveszem neki karácsonyra, aztán azzal azt csinál amit akar. De azért örömmel fogadtam, hogy a családom is érdeklődik a könyv iránt.
Talán a legnagyobb változás, amit Kristófnak és könyvének köszönhetek, hogy túltettem magamat a múlton. Levelet írtam szüleimnek amibe leírtam minden egyes dolgot, ami valaha nekem rosszul esett, vagy lelki sebeket hagyott bennem. És hét év után, sikerült megbocsájtanom édesapámnak is. Már nem kín szenvedés hazajönni a kollégiumból. Szüleimmel sokkal többet beszélgetek, és odafigyelünk egymásra.
Kezembe vettem a seprűt és a portörlőt. Minden piszkot kitakarítok a lelkemből. Gyűlöletet, dühöt, rossz véleményt, elítélést. Megbocsájtást nyer minden ember aki valaha bántott.
A csúnya beszédről is le szeretnék szokni, ám az iskolában nehéz nem rászokni. Jobban oda kell figyelni, és gondolkodni beszéd előtt, ennyi.
Eddig azokból a dolgokból volt több a listámon amiket nem szeretek, most ez fordítva van.
Bella (tacskó kiskutyám) jó hatással van rám. Legjobb barátom, testvérem, és főként gyermekem. Eszméletlen dolgokat művel néha. A trükkökre is rá lehet venni. Még ha több órát is foglalkozok vele kint, miután bejövök a házba, mindig elkezd sírni. Amikor újra kimegyek ugrál meg csahol. Teljes szívemből szeretem. Az autóbaleset nyomai már meg sem látszódnak. Ja, és nem azért lett Bella a neve, mert a Twilight-ba is van egy ilyen nevű csaj. Egyébként én nem tartozom a fanok közé.
Kristóf könyve kapcsán még arra is rájöttem, hogy attól, hogy nem akarok tetszeni senkinek sem, még nem kell úgy kinéznem mint egy trampli. S.O.S fogyókúra, fodrász, ruhatár csere. :)

Szerintem olvas el a könyvet, és változzon meg a Te életed is!
Steiner Kristóf: Gumimatrac a Gangeszen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!