Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2009. október 29., csütörtök

Ahelyett, hogy megismernél, elítélsz 1.

Az ember kiemelkedett az állatvilágból. Két lábon jár. Vannak, akik még mindig csak négykézláb tudnak kimenni a kocsmából.
Elkezdett gondolkodni. Azon gondolkozik, hogy melyik DJ lesz a szombat esti buliban, hogy már megint nőtt a bor ára, hogy honnan szerez cigit. Jó, hát tegyük fel, hogy gondolkozik.
Önállósult. Na ezzel azért vitatkoznék picit. Az emberek úgy táncolnak, ahogyan a média diktál. Ha egy amerikai sztár lila körmökkel és érintőképernyős telefonnal szerepel egy videoklipben. Akkor másnap, már a lila köröm és az érintőképernyős telefon a menő. És ha nem olyanod van, az gáz, mert kilógsz a sorból.
Rengeteg sor van, ahová be lehet állni. Egy a fő, állj valahol. Ha más akarsz lenni, egyedi, akkor fel kell készülnöd millió megalázásra, és bántalmazásra. A végén úgyis beállsz valahova. Tehát végül is senki sem önálló. Se a cégek vezetője, se a milliomosok.
Az embereket nem lehet az állatok szintjére minősíteni, mert az állatok intelligensebbek.
Vagyis akiket embernek neveznek, nem is emberek, de nem is állatok. Még azt se merem állítani, hogy félig emberek, félig állatok. Ennek a fajnak nincs konkrét megnevezése. Csak úgy vannak és kész. Viszont ebből az állapotból ellehet jutni az emberségig, de azért sokat kell dolgozni. Tanulj meg ember lenni.

Ha egy ember, egy másik embert bánt, az nem emberi. Csak azért bántani másokat, mert saját magunkkal van bajunk. Szánalmas kifejező mód ez. Azért bántani másokat, hogy ne magunkat bántsuk. Szerintem ez igazán díjat érdemelne. A világ hőse, aki mindenkit eltaposott, csak mert saját magára nem tudott rálépni.