Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2013. szeptember 29., vasárnap

Fizimiskás emberek

Vannak, akik, azt hiszik, nem tehetnek meg bizonyos dolgokat. Vannak, akik pedig bármilyen rossz helyzetet előnnyé tudnak kovácsolni. Hátrányos helyzetű emberek úgy egészítik ki kevéske segélyüket, hogy kilencven százalékos kártyájukkal velünk utaznak bárhova. Ezreket spórolhatunk a jegyeken, mint kísérő, ha cserébe némi pénzzel támogatjuk utazó ismeretlen ismerőseinket. Így lesz a hátrányból előny. Még ebben a világban is. 
Szeretnék még szót emelni, azokért a hajléktalanokért, akik az utcákat róva gyűjtik össze eltékozolt fiatalságunk nyomait, pet és alumínium dobozokat. Bizonyos hipermarketekbe gépek veszik át a pet palackot 1Ft-ért az alumínium dobozt 2Ft-ért. Nem az a borzasztó, hogy felszedik, inkább tiszteletre méltó, hogy nem kéregetnek. Inkább az, hogy eldobjuk. Könnyelműségünkből valaki kenyeret vesz. 
A sétálóterek rémei, a szórólapozók. Tudom, hogy környezet szennyezés. Mégis, mindig elveszem azt a kis papírkát, hogy titanicot hajtogassak belőle, vagy jegyzeteket írjak rá. Sosem tudhatom, mikor kerülök olyan helyzetbe, hogy szórólapokat kell osztogatnom jó esetben 540Ft órabérért. Miért fáradtság kinyújtani a kezünket és elvenni egy papír lapot, ha az másnak sokat jelent? Ugyanígy vagyok a facebook-os szavazásokkal, két kattintás, de az a két kattintás valakinek megváltoztathatja életét. 
Rossz nélkül jó sincs. Viszont a rosszból bármikor lehet jó, ahogy a jóból is rossz. A többi már csak rajtunk áll. Hogy eléggé akarom e. S mi nekem most rossz, gyötrelmek gyötrelme, azért más egy életen át imádkozik.