Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2009. április 13., hétfő

Álomvilág

Megálmodjuk az álmokat vagy bennük élünk? Ez a két dolog sűrűn találkozik, mégis óriási a különbség köztük. Álmok nélkül nem lehet élni. Akinek nincsenek álmai, vágyai… annak nincsenek tervei, annak nincsen életcélja, életkedve… és ebből jön a halál. De az álmodozással se kell túlzásba esni. Olyan célokat tűzz ki magad elé, amik megvalósíthatók, így nem érhet akkora csalódás.
Minden nap mosolyogva ébredsz, az iskolában is remekül érzed magad, sokat nevetsz, és hetedik óra után is nagy vigyorral mész haza. Ilyen NINCS! Talán csak ezt szeretnéd, hogy ilyen legyenek a minden napjaid. Beképzeled magadnak, eljátszod a többiek előtt, hogy minden nagyon rendbe van, közbe meg össze vagy omolva. Álomvilágba élsz. Veszélyes játék. Nem engeded, hogy segítsenek rajtad, mindenkit ellöksz magadtól. Fel kell ébredned! A világ nem tökéletes! És ne legyen mindegy! Először saját magadhoz kell őszintének lenned. Járj el szórakozni, túrázni, mozdulj ki otthonról. Ne hagyd, hogy felemésszen a képzeleted, mert nagyon nehezen fogsz tudni kimászni belőle. Mindenkinek vannak gondjai, ezt nem szégyen bevallani. Nem kell tökéletesnek lenned minden áron, nem kell megfelelned senkinek sem, csak saját magadnak. Hidd el megéri a valóságot választani. Annyi szép dolog van az életbe. Minden napnak megvan a maga szépsége, csak tudni kell látni. Ne csak nézd, lásd is! Nehéz mindig optimistán felfogni a dolgokat, de ez nem ok, hogy kitalálj magadnak egy álomvilágot. Tudj értékelni kis dolgokat, és egyszer, ha az élet megszán nagyon boldog leszel. Ne add fel! Ha hiszel magadba, bármire képes vagy! Tiéd lehet az egyik legnagyobb erő, csak annyi kell, hogy akard, és higgy benne.
Én például mindennél jobban szeretnék író lenni. Írni szinte mindig van kedvem, alkotni valamit, megvalósítanom az álmaimat. Ezzel csak az a baj, hogy ihlet az nincs legtöbbször. Megvallom, keményen meg kell dolgozni érte. Nem olyan könnyű ez. De próbálkozok, nem adom fel…, mert hiszek magamba, képes vagyok rá. Bárhogy is szeretném, ezt nem tudom siettetni. Türelmesnek kell lennem, de ha igazán akarom, akkor biztos sikerülni fog…, ha meg nem, az se baj, öreg koromra lesz mit olvasnom.