Népszerű bejegyzések

Pillanatkép

Pillanatkép

Rendszeres olvasók

Videóim

Nekem a Balaton a mindenem!

Nekem a Balaton a mindenem!

2009. augusztus 7., péntek

Valami készülőben van....

A Meleg nép kezdi megunni az erőszakot és az elnyomást. Úgy érzem egy vulkán készülődik kitörni. A Pride Foruma ég a kedélyektől. A YouTuBe-n is rengetek homofóbia ellenes videót találtam. Ennek örülök nagyon. Közel vagyunk a célunkhoz. De a kaput egy csapat homofób rasszista náci őrzi. És egy eszme, amit csak ők éltetnek. Ha velük megbirkóztunk, már nem állhat az utunkba semmi. :) Remélem végre történik valami, és elfogad ez a kis ország mindannyiunkat, olyannak amilyen.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága Smeth!!! Ha valóban vulkán készül kitörni a melegek részéről, az csak újabb erőszakot, gyűlöletet, elnyomást fog hagyni maga után, hiszen, mint ahogy az ócskák elítélik a melegeket, ugyanúgy a melegek is elítélik az ócskákat. Tehát miről is beszélünk?? Ez egy ördögi kör, ezen semmi nem változtat. Maximum, a tolerancia, de az álszent dolog.
Csak az utopisták elképzeléseiben létezik olyan világ, ahol minden tökéletes. Nincs tökéletes, nincs eszmény... Amíg létezik a szólásszabadság -márpedig létezik, él és virul és még fog is- addig nem fog megszűnni a gyűlölködés sem. Bár, míg valaki szavat ad gondolatainak, addig nincs nagy gond... csak a tetlegesség... vagy, ha valaki nem megfelelően kezeli a kritikát.
Ahogy egy homofób rasszistának minősül, ugyanúgy egy meleg is azzá válik, amikor különbséget tesz önmaga és egy ócska közt. Diszkrimináció, megkülönböztetés, bűnbak képzés... Ez mind a társadalom hibája. És ezt a több ezer éves társadalmat nem lehet csak úgy megváltoztatni, sem erőszakkal, sem szép szavakkal, sem toleranciával...Egy biztos, erőszakkal nem lehet legyőzni az erőszakot.

Amanda Smeth írta...

Kedves Stella!

Senki nem beszélt erőszakról, én ebben nem hiszek. A kapu áttörését képletesen kell venni. Nekem létezik a szótáramban ez a szó, hogy: tökéletes. Ezt nem lehet általánosításba rakni. Mindenki más.
Én nagyon kevés embert utálok, vagy vetek meg. Mivel nem szeretem a közép utakat, nem tudok valakit szimplán csak utálni, akkor inkább sehogy. Tehát én nem ítélem el a heterokat. Azt ítélem el, amit csinálnak. A szólásszabadság a melegek legnagyobb joga. Szerintem jó lenne ha ez megmaradna legalább.
Nem kell olyan világ, ahol minden tökéletes. Mert az unalmas. Csak egy olyan világ kell, ahol lehet élni.
Milyen különbségről beszélsz? Mindannyian különbözünk. Nincs két egyforma ember. Viszont a hetero is ember és a homoszexuális, ebben viszont hasonlítunk....
Ez tény.
Tehát nem értem milyen megkülönböztetést tesznek a melegek, amikor a felvonulásra is megvannak hívva a heterok, meg mindenféle szervezetbe is benne vannak. Bármi lehetséges, csak hit kell hozzá, meg akarás.

Névtelen írta...

Kedves Smeth!

Én ezt a problémát szociálpszichológiai oldalról közelítve próbáltam megvilágítani... Azon belül is globálisan és magát az egyént nézve, de nem személyhez kötötten...
Azt bizonyára Te is elfogadod, hogy minden összefüggésben van mindennel, minden hatással van mindenre, tehát az emberek is hatással vannak egymásra, a környezetükre. Ebből kiindulva és nézve ezt a problémát, amiről beszélünk és mindannyian benne élünk -mint pl a diszkrimináció, előítélet, mások jogainak szándékos megsértése- egészen egyszerű dologra vezethető vissza. A szeretetre és a tiszteletre. De ezek közül is leginkább a tisztelet a fontos. Az alapvető probléma, hogy az emberek még önmagukat sem tisztelik, nem hogy másokat. Tisztelet nélkül viszont nincs normális, békés együttélés... ami ugye, mint látjuk mikhez vezet...Hiszen csak a bolond ember tűri a folyamatos, állandó elnyomást.
A szólásszabadság mindenkinek alkotmányos joga. Az egyénnek joga van biztonságban, egészségben élni, kimondani amit akar... Félreértettél, én nem a melegektől, vagy akármilyen kisebbségtől, vagy csoporttól venném el (vagy korlátoznám) a szólásszabadsághoz való jogot, hanem egységesen mindenkitől, mert úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a tiszteletlenség legnagyobb, legjobb kifejezőeszköze. A melegeknek ez a jog amúgy is csak védekezés, hiszen merne egy meleg olyan táblával végigmenni az utcán, hogy pl „mocskos heterok, elegünk van belőletek”...ez már mindjárt erkölcstelennek bizonyulna. De fordított esetben, amikor egy hetero ad szavat a tiszteletlenségének, az már hétköznapi, természetes dolog.
Tehát a szólásszabadság az, ami kedvező feltételeket biztosít az erőszakos megnyilvánulásokhoz, és ezzel együtt felborul a rend, mert a szólásszabadság megsérti az ember biztonsághoz való jogát... stb stb. És ezt nem véletlen találták ki. Agymosás az egész. Különböző problémákat vetítenek az emberek elé, hogy lehetetlenné tegyék a valódi gondok felismerését, a békés együttélést. Az emberi hülyeség határtalan...
Erőszakról nem is kell beszélni, mert az már csak következmény. Hiszen, ha megnézzük az alapvető emberi természetet...Ösztönösen a túlélésre törekszik, érvényesíteni akarja önmagát és ez manapság nem megy szép szóval, de mondjuk sose ment. Az élet törvénye: meg kell küzdeni az életben maradásért, a gyengébb mindig elbukik. Tudom, hogy a kapu áttörését képletesen kell érteni, de ilyen körülmények között, ilyen kiéleződött helyzetben ez erősen kétlem,hogy lehetséges lesz. Mindig lesz olyan ember, olyan patológiai eset, aki megakadályozza a heterok és a melegek közti „békekötést”. Hiszen az emberi természet nem egyforma, mint ahogy ezt Te is írtad.
Ez valóban így is van, nem erre értettem a különbséget. Azt mondtam, hogy ahogy egy hetero is különbséget tesz önmaga és egy meleg között, ugyanúgy ez fordítva is igaz. Persze kivételek mindig vannak, szóval nem győzöm hangsúlyozni, általánosságban beszélek... Hiába meg vannak hívva a heterok is a melegfelvonulásra, attól még ott vannak a különbségek. És épp ez a másik gond, hogy az emberek nem tudnak egymásra úgy, mint ember, az egészére tekinteni. Pedig nincs különbség, szőke, barna hajú, olasz, magyar, hetero, meleg, gyilkos, pap...egyszerűen csak ember. Mindegy milyenek vagyunk, tisztelnünk kellene kölcsönösen egymást és akkor megteremtődhetne egy olyan világ, ahogy Te írtad, ahol élni lehet.
Nekem vannak problémáim bizonyos rasszokkal, de nem lenne, ha nem képzelnék magukat felsőbbrendűnek, ha meg tudnák becsülni a hazájukat, amibe be lettek fogadva és ha tisztelnék a környezetükben élő embereket.
Tehát szerintem ezért fontos a tisztelet...ezzel sok minden problémát meg lehetne előzni.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, jó volt a téma :D Ezek azok a dolgok, amiről érdemes beszélni...

Üdv,
Stella

Unknown írta...

Sziasztok!!

Ez a téma tényleg nagyon jó... Stella, te nagyon okos lány lehetsz, jó a hozzászólásod. A tisztelet szerintem is fontos, egyetértek, csak manapság feledésbe merült az a fogalom, az a baj.
Pusz

Amanda Smeth írta...

Igen. Stella okos. De egyben egy bonyolult személyiség is.

Névtelen írta...

Nem vagyok én olyan bonyolult, csak annak, aki ellehetetlenít magától. Amúgy akkor leszek okos, ha majd felvesznek egyetemre. Ez is ilyen spontán ötletből jött... hétfőn beadom a jelentkezésem szociológiára... vagy felvesznek, vagy nem. Ha igen, okos vagyok. Ha nem, akkor majd legközelebb :D
Amúgy Smeth, jók a zenék, amiket felraksz.
Stella

Amanda Smeth írta...

Tudom, hogy jók. Mivel valamennyi a kedvenceim közé tartozik... :D

Névtelen írta...

Ki gondolta volna, hihetetlen :D L zenéket is felrakhatnál, azok közül is van egy rakat jó. Vagy mégtöbb Tatut :DD

Névtelen írta...

Találtam egy jó gondolatot ehhez a témához:
"Te is más vagy,
Te sem vagy más!"